De kracht van bioscoopreclame

Bioscoop

Het bioscoopscherm heeft van alle schermen de hoogste impact. Naast het gewone scherm kun je ook films kijken in IMAX (groter en scherper scherm), Dolby Cinema (met Dolby Vision en Dolby Atmos geluid), 4DX (met 20 verschillende effecten zoals bewegende stoelen, weersimulaties etc.) en ScreenX (270 graden panoramisch beeld op drie schermen)

 

In 2019 werden er in Nederland 38.018.390 biosocoopkaartjes verkocht, een aantal die we voor het laatst rond 1965 zagen toen televisie nog een opkomend medium was. In 2021 werden er, door verplichte COVID-19 sluitingen, nog 14.306.934 bioscoopkaartjes verkocht.

Ingrediƫnten voor een succesvolle Bioscoop campagne

Kosten

Performance

Impact

Bioscoop

Bioscoopreclame

Het grote scherm in de bioscoop zorgt voor een maximale attentiewaarde. Bezoekers zijn gefocust op het scherm en er is verder geen afleiding in de zaal. Er kan eenvoudig gestuurd worden naar een bezoekersprofiel zodat bijvoorbeeld jongere en lichte tv-kijkers bereikt kunnen worden. TV- en bioscoopreclame zijn bewezen effectiever als ze beide ingezet worden.

Bioscoop

Bioscoop Events

Toon je commercial of prijs je product aan op een evenement in de bioscoop. Denk bijvoorbeeld aan een giftbag met een sample op Ladies Night of een lekkere snack tijdens de Classics Specials. Lift mee op deze avonden of stel je eigen event samen en bereik zo een specifieke doelgroep die een avondje uit is.

Bioscoop

Bioscoop Lobby Promotions

Met Lobby Promotions ben je niet alleen zichtbaar in de bioscoop. Denk bijvoorbeeld aan vloer- of roltrapbestickering maar ook aan branding op een beker of een popcornverpakking. Plaats een fotoshoot standee en laat bezoekers hun foto op social media delen. De mogelijkheden zijn erg divers.

Bioscoop

Bioscoop Product Placement

Maak van de bioscoop een verlengstuk van je showroom of winkel. Laat bezoekers je nieuwste outfits passen en bestellen voor een scherm, zet demo-consoles neer voor je nieuwste games of plaats je nieuwste auto in de showroom en laat bezoekers via VR een ritje maken. Ook hier volop mogelijkheden.

Bioscoop

Bioscoop Sampling

Breng je merk en product onder de aandacht met een opvallende samplingactie. Dit kun je vooraf doen in de foyer maar ook achteraf middels een goodiebag. Dit kun je doen voor alle bezoekers of op basis van je primaire focusdoelgroep waarbij specifieke films geselecteerd worden zodat je sample bij de juiste consument terecht komt.

Onze aanpak

De mogelijkheden binnen Bioscoopreclame zijn zeer divers. Wij maken voor iedere adverteerder een eigen datagedreven strategie gebaseerd op wetenschap en performance. Een strategie die continu geoptimaliseerd wordt op basis van het consumentengedrag en het effect op groei voor jouw merk. One size does not fit all, daarom krijg je bij ons een op maat gemaakt advies die we tot in detail voor je uitwerken. Altijd onafhankelijk, flexibel en transparant. Dat is Featly.

Neem contact op

Advies voor jouw bioscoop strategie? Bij Featly helpen we je graag. Plan vrijblijvend een adviesgesprek met ons.